Ceasuri de dama TISSOT

Tissot este un brand de ceasuri cu traditie si renume care a fost infiintat in Le Locle, Elveția de catre Charles-Félicien Tissot  care era bijutier si fiul sau Charles-Émile care era ceasornicar.

In anul 1853 cei doi au infiintat magazinul de asamblare "Charles-Félicien Tissot & Son".

Tissot s-a remarcat printr-o gama larga de ceasuri de buzunar si ceasuri pandantiv, mai ales din aur, bogat decorate.

Calitatea lor a fost recunoscuta pe scara larga la expozitiile nationale si internationale, precum si la concursurile de cronometru. In timpul Targului Mondial din 1900, faimoasa actrita Sarah Bernhardt a cumparat un ceas cu pandantiv de aur de 18 carate.

Ceasurile Tissot au fost vândute in Statele Unite din 1853 si in Imperiul Rus din 1858.

In  anul 1885 fiul lui Charles-Émile, s-a mutat la Moscova. Pana la inceputul Revolutiei din octombrie 1917, Imperiul Rus era cea mai mare piata a lui Tissot, iar aceste ceasuri de mana au ajuns  pana la curtea tarului.

Tissot a vandut primele ceasuri dama, sub formă de piese de aur și platină, cu diamante la incepul anilor 1910. Tissot a creat si modele de ceasuri barbatesti cu mult inaite de varful acestei tendinte intre cele doua razboaie mondiale.

In timp ce esteticul a fost influentat de stilurile actuale, cum ar fi Art Nouveau si apoi Art Deco, s-au remarcat si pentru inovațiile  tehnice, inclusiv pentru primul ceas anti-magnetic din lume.

Tissot și Omega s-au unit pentru a-și consolida pozitia si pentru a oferi clientilor lor o gamă mai completa de produse in anul 1930. Se creaza o noua entitate SSIH (Société Suisse pour l'Industrie Horlogère), care a fost prima asociatie elvetiana de ceasornicarie.

La sfarsitul anilor '90, Tissot, prin colectia T, a propus modele ultra-feminine, dar a pus si importanta modelelor sportive, ale caror caracteristici au fost din ce in ce mai avansate. Tissot a creat T-Touch primul ceas de mana digital.

In ceea ce priveste gama de modele de ceasuri dama oferita de Tissot aceasta este una variata. Aceste ceasuri dama merg pe un stil clasic, dar pot fi adoptate si pentru tinute mai elegante sau casual.

Fie ca este vorba de un cadou sau pur si simplu achizitoarea unui lucru nou aceste ceasuri dama marca Tissot reprezinta tradite, calitate si stil oricarui posesor.