Ceasuri Bulova

Marca de ceasuri Bulova a fost infiintata in America in epoca de aur a industriei si a progresului. In anul 1875, un lider vizionar pe nume Joseph Bulova cu o ambitie de neclintit pentru  perfectiune, eficienta si precizie pentru calitate a dezvoltat marca de ceasuri de mana Bulova care ii poarta numele. Alimentat de asumarea de riscuri a vremii Joseph Bulova a deschis un mic magazin in centrul orasului New York care a reprezentat inceputul creatiilor sale.

Aceste ceasuri de mana s-au remarcat inca de la inceput ca fiind unele de o calitate superioara, invotoare si dinamice. Inovatiile aduse acestor ceasuri de mana marca Bulova au pornit de la productia standardizata de ceasuri la dezvoltarea primului ceas electronic modern cu tehnologie proprie. Aceasta tehnologie avea ca baza o proprietate denumita tuning-fork, astfel ca acest ceas de mana devine cel mai precis din lume la acea vreme. Acest mecanism era alimentat cu un singur tranzistor  și o furcă ce vibra la frecvența de 360 Hz.

Acest model de ceas de mana s-a vandut in peste 4 milioane de exemplare. Inca de la inceput, Bulova introduce  tehnologii pentru ceasuri precum mecanismul automatic rezistent la socuri și apa. Primul ceas de mana cu quartz este denumit Accuaquartz Calendar. Cea mai notabila realizare a marcii de ceasuri Bulova ramane Accutron-cel dintâi ceas de mana electronic din lume. Tehnologia folosita la producerea acestuia era atat de avansata incat au existat colaborari cu Lindbergh si pe 46 de misiuni spatiale NASA. Au facut progrese in lumea sportului cu Phototimer, iar in timpul primului zbor pe luna a fost folosit un temporizator marca Bulova. Reinventarea istoriei s-a facut in anul 2010 cu aparitia colectiei Precisionist. Bulova pretinde ca este cel mai precis ceas de mana din lume, cu o abatere maxima de 10s/an.  Acesta este alimentat de un mecanism cu quartz. Mai recent, in anul 2016 este introdus colectia Curv-prima colectie de ceasuri cu cronograful curbat. In prezent Bulova apartine de grupul japonez Citizen astfel luand nastere cel mai mare consortiu din lume ca volum de vanzari din industria de ceasuri de mana.

Bulova produce ceasuri de mana sub denumirea de Accutron (Swiss made), Caravelle și Harley-Davidson. Un ceas de mana marca Bulova se distinge prin calitate, rafinament si inovatie.

Arata 1 - 11 din 11
Arata 1 - 11 din 11