Filtrare produse

Producatori

Caracteristici generale

Tip mecanism
Rezistenta la apa (ATM / m)

Carcasa

Forma Carcasa
Material Carcasa
Culoare Carcasa
Latime Carcasa
Inaltime Carcasa

Cadran

Display
Culoare Cadran

Curea / Bratara

Material Bratara
Culoare Bratara
Lungime Bratara
Latime Bratara

Functii

Functii / caracteristici speciale

Ceasuri INGERSOLL

INGERSOLL - Since 1892 

Dupa o munca istovitoare de cativa ani, Robert si Charles Ingersoll, au reusit sa puna bazele uneia dintre cele mai vechi manufacturi de ceasuri din America, marcand de-a lungul istoriei de peste 120 de ani numeroase momente celebre privind ceasurile de buzunar si de mana. Impinsi de incapatanarea de a oferi ceasuri de o calitate exceptionala, dar la un pret rezonabil, in 1892, cu ajutorul lui Henry Ford si al motorului sau inovativ, au resusit sa puna la punct o linie de productie automata. Reusind sa produca ceasuri de o inalta precizie si calitate la pretul de 1 $ (echivalentul unei zi de munca la vremea respectiva) au pus bazele modelului care a ramas in istorie drept : The One Dollar Pocket Watch. Acest ceas Ingersoll a ajuns atat de popular la nivel global, incat au ajuns sa se produca peste 1 milion de exemplare, chiar presedintele vremii, Theodore Roosevelt, era "recunoscut" in timpul vizitelor in tarile din Africa drept: "Conducatorul tarii unde se produce Ingersoll" 

Succesul "ceasului de 1$" (intre timp numit si "The Yankee") a fost unul fenomenal pentru acea vreme, astfel fratii Ingersoll au fost nevoiti sa isi mareasca productia si numarul de manufacturi. Intre timp au fost introduse noi functii si s-a pus accentul pe rafinamentul ceasurilor. Tot in acea perioada s-a creat cel mai mic ceas de buzunar de pana atunci.

In 1919 apar primele ceasuri INGERSOLL cu asa-numitul "design de noapte", care presupunea folosirea Radiolitului  la indicatoarele ceasului ce le facea sa fie luminiscente si usura citirea lor noaptea (element care a dat si numele colectiei de ceasuri Ingersoll ) . Aceasta functie a creat multa valva in jurul brandului si i-a sporit si mai mult popularitatea in randul pasionatilor de ceasuri. Se spune chiar ca soldatii armatei britanice ce operau tancurile in Primul Razboi Mondial, au inlocuit uzualele ceasuri de buzunar cu modelele Ingersoll Radiolite datorita acestei caracteristici speciale.

In 1928, pilotul Sir Alan Cobham, a folosit un ceas Ingersoll in timpul zborului sau deasupra continentului African pentru a fi sigur ca va avea ora exacta: " Datorita faptului ca aveam nevoie sa ma bazez pe un ceas la bord, am ales un ceas Ingersoll pentru a inregistra timpul. S-a dovedit a functiona perfect in variatii climatice mari si pe o distanta de peste 23 000 mile, la o altitudine mare". In semn de omagiu pentru acest moment istoric, Ingersoll a creat un model dedicat. 

The pilot, Sir Alan Cobham, used an Ingersoll watch in 1928 during his flight over the continent of Africa to ensure that he knew the exact time. "Due to the fact that I cannot rely on any watch on board, I used my Ingersoll to register the time. It had always been a reliable timekeeper for me under very different climatic conditions and on distances of more than 23,000 miles." This flight, and the man himself, are now celebrated in a modern watch, as seen above.

Ceasul Mickey Mouse: 1933 - 1935

Ideea ceasului Ingersoll Mickey Mouse a iesit la iveala in Mai 1933, cand a fost emis un patent de intrare in productie. Succesul a fost garantat, astfel ca succesul acestui model a dus la peste 2.5 milioane de unitati vandute.

Ulterior, datorita succesului avut, au mai aparut ceasuri Ingersoll Marilyn Monroe si Gandhi. In scurt timp popularitatea ceasurilor Ingersoll a crescut si la Hollywood, multe celebritati purtandu-le, James Dean fiind unul dintre fanii brandului.

Ceasmania.ro este vanzator autorizat pentru ceasurile Ingersoll. Alegeti sa cumparati doar produse originale Ingersoll pentru a va bucura de cea mai buna experienta.

Arata 1 - 1 din 1
Arata 1 - 1 din 1