Ceasuri TISSOT

Povestea brandului de ceasuri Tissot s-a nascut in anul 1853 atunci cand Charles-Félicien Tissot care era bijutier si fiul sau Charles-Émile care era ceasornicar au infiintat magazinul de asamblare "Charles-Félicien Tissot & Son" din Le Locle, Elveția. Catalogul Tissot a inclus o gama larga de ceasuri de buzunar si ceasuri de pandantiv, mai ales din aur, bogat decorate. Calitatea lor a fost recunoscuta pe scara larga la expozitiile nationale si internationale, precum si la concursurile de cronometru. In timpul Targului Mondial din 1900, faimoasa actrita Sarah Bernhardt a cumparat un ceas cu pandantiv de aur de 18 carate. Destinate exportului, ceasurile Tissot au fost vândute in Statele Unite din 1853 si in Imperiul Rus din 1858. Legaturile de familie au fost adaugate la legaturile comerciale când Charles Tissot, fiul lui Charles-Émile, s-a mutat la Moscova in 1885. Pana la inceputul Revolutiei din octombrie 1917, Imperiul Rus era cea mai mare piata a lui Tissot, iar aceste ceasuri de mana au ajuns pana la curtea tarului.

În 1907, Charles Tissot avea o fabrica construita pe Chemin de Tourelles, in Le Locle, unde se afla sediul actual al companiei. Datorita motoarelor electrice, productia mecanica a fost adoptata treptat, permitand productia in serie de ceasuri moderne. La inceputul anilor 1910, Tissot a vandut primele ceasuri de mana pentru femei, sub formă de piese de aur și platină, cu diamante.

In continuare, Tissot a creat modele de ceasuri de mana pentru bărbați, cu mult înainte de vârful acestei tendințe intre cele două razboaie mondiale. In timp ce esteticul lor a fost influentat de stilurile actuale, cum ar fi Art Nouveau si apoi Art Deco, s-a remarcat si pentru inovațiile tehnice, inclusiv pentru primul ceas anti-magnetic din lume. In 1930, Tissot și Omega s-au unit pentru a-și consolida pozitia si pentru a oferi clientilor lor o gamă mai completa de produse.

Aceasta entitate noua, SSIH (Société Suisse pour l'Industrie Horlogère), a fost prima asociatie elvetiana de ceasornicarie. Tissot le-a oferit clientilor o garantie de un an, chiar si in cazul unui accident. pentru prima data, in anii 1960-'70, Tissot a introdus pe langa acele modele variate de ceasuri de mana pentru femei si barbati, o gama de modele de ceasuri de mana pentru adolescenti.

Un ceas de mana Tissot se remarca prin gama de modele si materialele variate, iar fiecare ceas este sic si original. La sfarsitul anilor '90, Tissot, prin colectia T, a propus modele ultra-feminine, dar a pus si importanta modelelor sportive, ale caror caracteristici au fost din ce in ce mai avansate. Tissot a creat T-Touch primul ceas de mana digital. In 2014, lanseaza un ceas de mana T-Touch Expert Solar, o nouă versiune alimentată de energia solară.

Un ceas de mana Tissot ramane cea mai buna alegere pentru toate gusturile deorece aceasta marca se remarca prin capacitatea de a inova si de a ajunge la toate tipurile de audienta.